DUŻO sycącego białka, błonnika oraz sezonowych owoców 

PROTEINOWA „KASZKA” bo taką ma konsystencję i posmak w ustach. Jeśli kiedyś jadłeś kaszkę manną i brakuje ci tego smaku to myślę, że mój przepis przypadnie ci do gustu. SPRÓBUJ i daj znać 

SKŁADNIKI:
200 ml napoju migdałowego, niesłodzonego
1 porcja (30 g) 100% whey concentrate WPC 80 PURE SFD
30 g babki jajowatej, łuska (3 łyżki), jeśli wolisz konsystencję rzadszą daj 2 łyżki
45 g masła ekstra
200 g świeżych truskawek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko podgrzać z masłem. Jeśli masz thermomixa to podgrzej masło z mlekiem przez 3 min/40°C/obroty 1,5.
2. Dodać białko i błonnik. Całość zmiksować na gładką masę. W thermomixie ustaw obroty na 5 i miksuj 15 sekund.
3. Wlać do miseczki i dodać owoce. Opcjonalnie część owoców można zmiksować razem z białkiem i błonnikiem.
MAKRO:
ok. 632 kcal/28 g białka/44 g tłuszczu/ 20 g węglowodanów brutto, 15 g węglowodanów netto