Załóżmy, że dieta to właśnie ścieżka, którą podążasz. Tylko że czasem ta ścieżka jest trochę za nudna, prawda? Tu wkraczają do kuchni keto desery – pyszne i banalnie proste do zrobienia. Nie, to nie jest jedzenie na cały dzień, ale na pewno dodaje kolorytu i uśmiechu Twojej diecie!
SKŁADNIKI:
- 1 galaretka cytrynowa bez cukru
- 250 g mascarpone
- 250 ml gorącej wody
- opcjonalnie: erytrytol 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Galaretkę rozpuścić w dużej misce w 250 ml gorącej wody (dodając 2 łyżki słodziku). Mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia.
- Zimną, ale wciąż płynną galaretkę miksować na najwyższych obrotach do powstania pianki. Dodać mascarpone i dalej miksować. Jeśli galaretka zacznie tężeć pianka będzie mniej spektakularna.
- Galaretową piankę przelać do pucharków i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
MAKRO:
BTW całości: 1006 kcal, B 21 g, T 100 g, W o. 25 g, W netto 0 g
1 porcja: 251 kcal, B 5 g, T 25 g, W o. 6 g, W netto 0 g