


JAJA FASZEROWANE BEKONEM 
SKŁADNIKI:
-
6 sztuk jajek
-
150 g boczku wędzonego
-
50 g majonezu
-
10 g musztardy dijon
-
25 g roszpunki lub inne sałaty
-
kilka szczypt papryki wędzonej
WYKONANIE:
-
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
-
Boczek pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni aż będzie chrupki. Przełożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
-
Żółtka przełożyć do kielicha blendera, dodać majonez, musztardę i zblendować. Do masy dodać usmażony bekon (trochę zostawić do ozdoby) i delikatnie wymieszać.
-
Połówki białek napełnić farszem bekonowym. Na wierzch rozłożyć resztę bekonu.
-
Na talerzu rozłożyć sałatę i ułożyć faszerowane jajka. Całość oprószyć wędzoną papryką.
Makro całości 2 porcje: 1182 kcal|63g B|102g T|3g W|
Makro 1 porcji: 592 kcal|31g B|51g T|1,5g W|